Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Шестеро уже загинули. Непал вимагає у РФ не вербувати його громадян до росармії

Непал звернувся до РФ з вимогою не вербувати його громадян до російської армії і негайно відправити всіх непальських солдатів назад до гімалайської країни. Раніше стало відомо про загибель шести непальців, які служили в армії РФ.

Про це пише Reuters.

Непальські солдати, яких називають гуркхами, відомі своєю хоробрістю і бойовими навичками. Вони служать у британській та індійській арміях після здобуття Індією незалежності в 1947 році згідно з угодою між трьома країнами. Водночас невелика гімалайська країна, затиснута між Китаєм та Індією, не має такої угоди з РФ.

Зараз дивляться

– Уряд Непалу звернувся до російського уряду з проханням негайно повернути тіла загиблих і виплатити компенсацію їхнім сім’ям, – наголошується у повідомленні МЗС.

У заяві також йдеться про дипломатичні зусилля, спрямовані на звільнення одного громадянина Непалу, який служив у російській армії і був захоплений в полон Україною. Непал також закликав своїх громадян не вступати до армії будь-якої країни, що перебуває в стані війни.

Газета The Kathmandu Post з посиланням на Мілана Раджа Туладхара, посла Непалу в Москві, повідомила, що 150-200 непальців працюють найманцями в російській армії.

Раніше у Центрі нацспротиву повідомляли, що Росія масово вербує найманців з Куби для участі у війні проти України.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-05 09:49:35