Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

в СБУ пояснили, чому його не випустили за кордон

П’ятого президента України, народного депутата Петра Порошенка напередодні не випустили у відрядження за кордон, оскільки СБУ володіє достовірною інформацією, що російські спецслужби планують використати у своїх ІПСО окремих українських політиків під час відвідин третіх країн.

– За отриманими контррозвідувальними даними, саме в цьому контексті можна розглядати інформацію щодо запланованої зустрічі голови Євросолідарності Петра Порошенка з прем’єр-міністром Віктором Орбаном, який системно висловлює антиукраїнську позицію, є “другом Путіна” і закликає зняти санкції з РФ, – йдеться у заяві спецслужби.

В СБУ кажуть, що цю “зустріч” Росія планувала використати в своїх ІПСО проти України, тому звернулася до Офісу президента, Кабміну та парламенту з пропозицією врахувати інформацію про плани ворога під час організації та погодження закордонних відряджень українських делегацій.

– Тож керівництво Верховної Ради не надало дозвіл на закордонне відрядження українському депутату, який мав стати інструментом в руках російських спецслужб, – пояснюється у повідомленні.

Зараз дивляться

1 грудня нардеп Петро Порошенко повідомив, що прикордонники не випустили його в узгоджене відрядження за кордон. Він мав їхати до США й Польщі.

Згодом у Верховній Раді та Держприкордонслужбі зазначили, що рішення про закордонне відрядження політика було скасоване.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-02 16:00:22