Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Nissan X-Trail e-Power e-4orce – тест-драйв кросовера (фото)

Нещодавно у нас на тест-драйві вже була четверта генерація кросовера Nissan X-Trail, але у версії з м’яким гібридом 1,5 VC-T MHEV.

Цього разу до нас потрапила найдорожча та найцікавіша версія з послідовним гібридом Nissan X-Trail e-Power на повному приводі e-4orce.

Розберімося, чим відрізняється Nissan X-Trail e-Power e-4orce від звичайної версії MHEV.

Зараз дивляться

Інтер’єр та екстер’єр Nissan X-Trail: у пошуках відмінностей

Зовні обидві версії майже ідентичні та відрізняються лише наявністю або відсутністю шильдиків e-Power та e-4orce.

Інтер’єр Nissan X-Trail e-Power також вже добре знайомий та майже не відрізняється від звичайної версії. Тож ми не будемо повторюватися і повністю оглядати салон, а запропонуємо вам ознайомитися з ним у нашому тест-драйві Nissan X-Trail 1,5 VC-T MHEV.

Натомість тут ми розповімо про особливості та елементи, яких не було у Nissan X-Trail версії MHEV.

В Nissan X-Trail e-Power дещо змінився селектор КПП, у якого з’явилося положення D (Drive)/B (Brake – для покращення заряду батареї), а поблизу селектора з’явилося дві кнопки – EV (повністю електричний режим руху) та e-Pedal (режим максимальної рекуперації).

Nissan X-Trail e-Power e-4orce

Ну і вишенька на торті – з’явився селектор вибору режимів руху для повнопривідної версії e-4orce.

Ще однією відмінністю було те, що тестовий Nissan X-Trail e-Power був у п’ятимісному виконанні, проте це особливість комплектації, і e-Power також може бути у семимісному виконанні.

Чим у техніці відрізняється Nissan X-Trail e-Power від Nissan X-Trail MHEV

Найголовніша відмінність між e-Power та MHEV полягає у техніці. Спробуємо розібратися у відмінностях м’якого та послідовного гібридів на прикладі Nissan X-Trail.

Nissan X-Trail 1,5 VC-T MHEV – версія з турбобензиновим мотором об’ємом 1,5 л, яка працює в парі з варіатором. Силова установка цієї версії Nissan X-Trail доповнена технологією MHEV/м’якого гібриду, яка накопичує енергію від рекуперації під час гальмування та використовує її під час старту з місця, під час прискорень та на підйомах. Тобто, фактично відмінності від звичайного бензинового авто ви майже не помітите, а ось у версії e-Power все зовсім інакше.

Nissan X-Trail e-Power e-4orce – це послідовний гібрид, який містить турбобензиновий двигун (1,5 л/3 циліндри), що заряджає акумуляторну батарею та живить два електричних мотори (213 к. с./ 330+195 Нм), які передають крутний момент на передню та задню вісь. Замість звичної АКПП тут використаний редуктор електромотора, як в електромобілів.

Якщо ж ми говоримо про передньопривідну версію Nissan X-Trail e-Power, то система така ж сама, але з одним електромотором, який передає крутний момент тільки на передні колеса.

Тобто фактично таке ж компонування, як і на передньопривідному Nissan Qashqai E-Power, який теж був у нас на тест-драйві. Якщо коротко, то бензиновий двигун у версіях E-Power виконує роль генератора енергії, якою живить батарею та електромотор (два електромотори у версії E-4orce).

Підзаряджати батарею тут можна лише двома способами – за допомогою бензинового двигуна та шляхом рекуперації енергії (в режимі e-Pedal, ECO, або при виборі режиму B на селекторі КПП).

Якщо говорити про відмінності у поведінці між версіями E-Power та MHEV, то e-Power більше схожий на електромобіль, а MHEV все ж більше подібний до звичайного автомобіля з ДВЗ.

Nissan X-Trail e-Power завдяки лінійному прискоренню, реакції на натискання педалі газу видався мені значно більш цікавим у плані динаміки. Сюди ж можна додати й повну тишу в салоні, за виключенням випадків, коли таки вмикається ДВЗ.

Неабияк мене порадували й витрати палива, які на тест-драйві становили 6,5-7 л на 100 км у місті та близько 5,5-6 л на трасі.

Скільки коштує Nissan X-Trail e-Power в Україні

Найпростіша версія (на п’ять місць) Nissan X-Trail e-Power на передньому приводі та у комплектації Acenta коштує 1 413 670 грн.

Найдорожча версія (на п’ять місць) Nissan X-Trail e-Power e-4orce у комплектації Tekna+ коштує 1 918 580 грн.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-01 17:28:24