Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

European Gymnastics не повернула росіян до змагань: що це означає

Генеральна асамблея European Gymnastics вирішила не повертати атлетів з Росії та Білорусі до своїх змагань.

Про це організації оголосила на своїй сторінці у соціальній мережі X (Twitter).

У липні Міжнародна федерація гімнастики (FIG) дозволила атлетам із цих двох країн виступати на змаганнях під її егідою у нейтральному статусі. Після цього рішення European Gymnastics повідомила, що перегляне власні санкції.

Зараз дивляться

Росію не допустили до змагань з гімнастики у Європі

На Генасамблеї організації у болгарській Софії, на яку запросили представників РФ та Білорусі, їхнє повернення не підтримали. Зазначимо, що Україна відмовилася від участі у заході через присутність представників країн-агресорів.

Відтак, росіянам та білорусам й надалі заборонено брати участь у змаганнях на рівні чемпіонатів Європи з гімнастики під егідою European Gymnastics. Саме ці турніри мають вирішальне значення для кваліфікації на Олімпійські ігри-2024.

Зазначимо, що у художній гімнастиці саме на Євро розігруватимуться останні путівки до Парижа. Водночас, у спортивній гімнастиці та стрибках на батуті “нейтральні” атлети ще зможуть відібратися на Ігри у Парижі через етапи Кубка світу під егідою FIG.

Однак, росіяни та білоруси не зможуть кваліфікуватися на олімпійський турнір з багатоборства. Через Кубок світу вони можуть вибороти путівки лише в окремих снарядах.

Джерело: European Gymnastics

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
Гімнастика, Художня гімнастика

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-01 16:32:46