Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Шторм у Криму суттєво пошкодив лінію оборони Керченського мосту: супутникові фото

Потужний шторм у тимчасово окупованому Криму суттєво пошкодив лінію оборони Керченського (Кримського) мосту, створену РФ для захисту цієї незаконної конструкції.

Про це свідчать супутникові знімки, які оприлюднив американський OSINT-аналітик MT_Anderson.

Судячи з фото, російська оборона значно постраждала під час шторму. Більшість барж, які РФ встановила в районі мосту для захисту від атак українських морських дронів, наразі змило чи затопило.

Зараз дивляться

Для порівняння аналітик опублікував два знімки. На супутниковому фото від 4 жовтня видно сім барж, встановлених поблизу одного з прольотів Кримського мосту. А на знімку від 28 листопада більшості цих барж уже немає.

За даними аналітика:

  • три баржі повністю затоплено, ще одну – частково;
  • дві баржі повністю змило водою;
  • ще одна баржа залишається на плаву, але вона ні до чого не прикріплена.

– Досить суттєва шкода обороні, – зазначив аналітик.

Шторм у Криму: що відомо

26 листопада в тимчасово окупованому Криму розпочався сильний шторм. Стихія повалила дерева, було пошкоджено десятки будинків, автомобілі, лінії елекропередач, залізницю.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Тисячі мешканців окупованого півострова залишилися без світла, тепла та газу. Було запроваджено режим надзвичайної ситуації.

За даними місцевих пабліків, у Євпаторії шторм здійняв хвилі, які змили усі окопи окупантів.

Як РФ намагається захистити Кримський міст

Ще в серпні українська розвідка повідомляла, що російські окупанти затоплюють пороми, щоб захистити Керченський міст. Між поромами вони встановлювали бонові загородження: ймовірно, для захисту від українських морських дронів.

За даними британської розвідки, поряд із заходами активного захисту (системи ППО) росіяни також застосовують низку пасивних засобів: наприклад, генератори диму та підводні бар’єри.

У відомстві зазначали, що РФ створила підводний бар’єр із затоплених кораблів та бонів (плавучих загороджень, які перешкоджають кораблям проходити з моря в гавань). Так окупанти намагаються стримати атаки надводних дронів на Кримський міст.

Джерело: Крим. Реалії

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-01 10:57:42