Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Епідемія пневмонії в Китаї загрожує європейському континенту — експерт

Спалах пневмонії в Китаї спонукав експерта з інфекційних захворювань Джозефа Амбані попередити про спалах, що насувається в Європі. У Нідерландах уже спостерігається шокуюча хвиля випадків пневмонії серед дітей.

Якщо це новий вірус

Експерт заявив, що наразі недостатньо відомо про тривожне респіраторне захворювання, але системам охорони здоров’я Європи необхідно готуватися до найгіршого.

– Якщо це новий вірус, ми вирушаємо в незвідане, з потенціалом як більш високої вірулентності, так і відсутності імунітету в населення, – зазначив Амбані.

Наразі Китай заявляє, що респіраторне захворювання викликане бактеріальною інфекцією, РСВ, грипом і вірусами застуди, але зростає занепокоєння тим, що влада країни применшує серйозність ситуації.

Зараз дивляться

Люди похилого віку під загрозою

За словами Амбані, тяжкість інфекції може виявитися особливо небезпечною для Європи через старіння її населення: симптоми пневмонії, як відомо, гостріше проявляються в літніх людей, які можуть зіткнутися із серйозними проблемами.

Посилити епіднагляд

Європа має не тільки посилити епіднагляд, а й забезпечити всім необхідним інфраструктуру охорони здоров’я, від відділень інтенсивної терапії до первинної медичної допомоги, щоб впоратися з потенційним зростанням кількості випадків, закликав експерт.

Наразі Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) вивчає дані, надані Китаєм щодо зростаючого спалаху, тоді як медичні працівники в усьому світі перебувають у стані підвищеної готовності.

Джерело: Express

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-01 08:57:45