Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Україна отримає від США далекобійні GLSDB лише у 2024 – Reuters

США відклали до 2024 року рішення щодо передачі Україні адаптованих далекобійних ракет GLSDB, які мають дальність ураження близько 160 км та запускаються з такої техніки, як HIMARS.

Про це пише Reuters із посиланням на джерела у Пентагоні та осіб, знайомих з термінами поставок снарядів.

Зазначається, що коли компанія Boeing вперше звернулася до США з пропозицією купити і доставити в Україну бомби малого діаметру наземного базування (GLSDB) минулої осені, найоптимістичнішим терміном поставки була весна цього року, згідно з документом, з яким на той час ознайомилося агентство Reuters.

Зараз дивляться

Україна потребує GLSDB, щоб доповнити обмежену кількість ракет ATACMS з радіусом дії 160 км, які надіслали Сполучені Штати. Це дозволить українським військовим вражати цілі на вдвічі більшій відстані, ніж ракети, які вони зараз випускають з високомобільних артилерійських ракетних систем (HIMARS), що постачаються США, і змусить Росію перемістити свої запаси ще далі від лінії фронту.

Люди, знайомі з поточними термінами, кажуть, що поставка до США компанією Boeing, головним підрядником GLSDB, відбудеться наприкінці грудня, після чого буде кілька місяців випробувань перед відправкою в Україну.

Представник Пентагону заявив, що “ми плануємо надати цю ключову можливість на початку 2024 року після успішної перевірки”, що є ще одним терміном для випробувань.

Оскільки контракт на початок виробництва GLSDB був підписаний у березні, згідно із заявою Пентагону, постачання було перенесено на кінець року. Виробництво потребувало матеріалів, наданих урядом, тому підписання контракту обмежило його початок.

Рішення відправити ракету дальнього радіусу дії, яку уряд США не купував для себе, було ухвалено після того, як влітку минулого року компанія Boeing Co запропонувала  це американським командувачам в Європі, які керують поставками озброєнням для України.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

GLSDB виробляється Boeing Co спільно зі шведською компанією SAAB AB. Згідно з інформацією на сайті SAAB, вона керується за допомогою GPS, може долати деякі електронні перешкоди, може використовуватися за будь-яких погодних умов і може застосовуватися проти броньованої техніки.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-30 23:22:07