Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Оборонна стратегія ЄС має враховувати військові потреби України – фон дер Ляєн

Фото: Офіс президента

Європейський Союз повинен враховувати військові потреби України, визначаючи майбутню стратегію оборонної промисловості ЄС.

Про це під час виступу на щорічній конференції Європейського оборонного агентства заявила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн

Вона зазначила, що військові потреби Києва слід брати до уваги, коли мова заходить про бачення оборони Євросоюзу.

Зараз дивляться

– Наша стратегія може бути повною лише у тому випадку, якщо вона також враховуватиме потреби України та її промисловий потенціал, — сказала вона.

Фон дер Ляєн заявила, що Україна повинна бути інтегрована в оборонні програми ЄС і першим кроком для досягнення цього є залучення нашої держави до процесу консультацій щодо Промислової стратегії.

– Це має призвести до інтеграції України в деякі з європейських оборонних програм, за згодою Європейського парламенту і Ради ЄС, де це необхідно, – вважає президентка Єврокомісії.

Крім того, Єврокомісія має намір запропонувати Європейську програму оборонної промисловості на початку 2024 року, в якій також будуть розглянуті шляхи фінансування галузі.

За її словами, в рамках цієї програми комісія намагатиметься зрозуміти, як вона може забезпечити визнання внеску оборонної промисловості в європейську безпеку з боку стійких фінансових інвесторів.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-30 16:57:23