Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

головні новини за 29 листопада 2023 року

Президент Володимир Зеленський здійснив візит в регіони півдня України, відвідавши Одеську, Миколаївську та Херсонські області.

Паралельно із цим Словаччина розширила та продовжила заборону на імпорт української агропродукції.

Про ці та інші головні події 29 листопада в Україні та світі – читайте в дайджесті на Фактах ICTV.

Зараз дивляться

Візит Зеленського на Південь України

Росія обстріляла Херсон

Негода в Україні забрала життя 12 осіб

Рада Україна – НАТО та представлена РНП

Країни НАТО інтегрують ОПК України у комплекс Альянсу

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Хакери зламали сайт міністерства РФ

Заборона на імпорт агропродукції у Словаччині

Візит Зеленського на Південь України

Президент Володимир Зеленський протягом 29 листопада здійснив візити на територію Одеської, Миколаївської та Херсонської областей.

Так, у межах робочої поїздки на Одещину Зеленський провів зустріч із військовим командуванням у регіоні та вручив державні нагороди. Крім того, під час поїздки на Одещину президент відвідав обласний центр соціально-психологічної допомоги.

Своєю чергою під час робочої поїздки до Миколаївської області Володимир Зеленський узяв участь у презентації проєктів, що реалізуються в межах патронату Королівства Данія над регіоном.

У Херсонській області президент України ознайомився з презентацією розбудови системи цивільного захисту регіону.

Росія обстріляла Херсон

У Херсоні прогриміли потужні вибухи. Російські війська атакували місто з тимчасово окупованого лівого берега Дніпра.

За інформацією Херсонської міської військової адміністрації, після обстрілу у деяких районах виникли перебої з електрикою.

Є інформація про пошкоджені будинки. Наразі не повідомляється, чи є постраждалі після російської атаки.

Негода в Україні забрала життя 12 осіб

Через негоду в Україні загинули вже 12 осіб. Ще 23 особи постраждали, серед них – двоє дітей.

Як повідомив голова МВС України Ігор Клименко, знеструмленим залишається 521 населений пункт у 11 областях.

Наразі проїзд на дорогах загального користування забезпечено, повідомив він. Разом з тим, перекрито рух для всіх категорій транспорту на автодорозі Миколаївської області Т -15-10 Арбузинка – Нова Одеса.

Тривають роботи з очищення ділянок автодоріг М-16 у Одеській області, автодоріг М-13, Р-75, Т-15-04, Т-15-06, Т-15-10 у Миколаївській області та М-13 у Кіровоградській області.

Рада Україна – НАТО та представлена РНП

У середу, 29 листопада, на засіданні Ради Україна – НАТО українська сторона представила адаптовану Річну національну програму (аРНП) щодо подальшого реформування за вимогами НАТО.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Північноатлантичний альянс високо оцінює прогрес реформ, який демонструє Україна.

Він заявив, що НАТО затвердило РНП на 2024 рік.

Детальніше про те, що таке РНП та як це допоможе Україні наблизитись до вступу в НАТО – читайте в матеріалі на Фактах ICTV.

Країни НАТО інтегрують ОПК України у комплекс Альянсу

Україна отримала підтвердження від держав-партнерів НАТО щодо готовності до об’єднання їхніх оборонно-промислових комплексів, що також передбачає й інтеграцію українського ОПК.

Як заявив у Брюсселі міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, переговори у штаб-квартирі НАТО були успішними, оскільки офіційний Київ отримав від партнерів запевнення у підтримці ОПК.

– Ми домовилися розробити нові проєкти НАТО для збільшення виробничих потужностей українського ОПК і для лікування українських поранених, – повідомив міністр.

Він зауважив, що головним досягненням стала домовленість, “не покладена на папір, а проговорена дуже чітко” – про глибоку реформу функціонування західного оборонно-промислового комплексу.

Хакери зламали сайт міністерства РФ

Українські хакери за допомогою СБУ зламали сайт Міністерства праці та соціального захисту Росії, звідки вивантажили велику кількість секретної інформації.

Зазначається, що сайт зламало хакерське угрупування BLACKJACK, операцію було проведено разом з кіберфахівцями СБУ.

Хакерам вдалось отримати доступ до великої кількості документів. Серед отриманої інформації, зокрема, статистика щодо проведення так званої СВО, особисті дані військовослужбовців РФ та матеріали доповідей президенту Росії.

Також отримана інформація стосується тимчасово окупованих Харківської і Запорізької областей та їхнього нинішнього “керівництва”.

Зазначимо, що про це спочатку повідомив портал Інформаційний спротив, коли ж у Службі безпеки наразі не коментували дані про хакерську атаку.

Заборона на імпорт агропродукції у Словаччині

Словацький уряд підтримав продовження заборони на імпорт української аграрної продукції на невизначений термін. Словаччиною також був розширений перелік продуктів, що підлягають забороні для експорту з України.

Заборона з боку уряду Словаччини, яка діяла до цього, передбачала обмеження на імпорт пшениці, кукурудзи, насіння ріпаку та соняшнику.

Своєю чергою у постанові словацького уряду, яка була оприлюднена 29 листопада, тепер були додані мед, ячмінь, пшеничне борошно, солод, соєві боби, тростинний або буряковий цукор, висівки, макуху та інші тверді залишки, отримані в результаті екстракції рослинних жирів або олій.

Війна в Україні, Україна

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-29 20:58:38