Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

УЄФА відсторонив арбітра VAR через спірне пенальті

УЄФА відсторонив арбітра VAR Томаша Квятковські, який працював відеоасистентом під час матчу Ліги чемпіоном між ПСЖ та Ньюкаслом у вівторок, 28 листопада.

У середу, 29 листопада, Квятковські мав відповідати за систему VAR під час матчу Ліги чемпіонів Реал Сосьєдад – Зальцбург, але його замінили. У цій грі на полі працюватиме українська бригада рефері.

А замість Квятковські на VAR призначили німця Марко Фріца, який був відеоарбітром матчу Шахтар – Антверпен.

Зараз дивляться

Відсторонення польського арбітра відбулося після скандального рішення наприкінці матчу ПСЖ – Ньюкасл у Парижі. Британські ЗМІ пишуть, що рішення відсторонити польського арбітра, ймовірно, свідчить про те, що УЄФА вважає, що пенальті не мали призначати.

Скандальне пенальті у матчі ПСЖ – Ньюкасл

До 90+8 хвилини паризький клуб поступався Ньюкаслу, але завдяки реалізованому пенальті форвардом ПСЖ Кіліаном Мбаппе, вирвав нічию 1:1.

На 90+5 хвилині після пасу Усмана Дембеле м’яч з відскоку від грудей влучив у руку захисника сорок Валентино Лівраменто. Гравці ПСЖ відразу ж оточили головного арбітра матчу Шимона Марциняка, вимагаючи пенальті.

Рефері спершу заперечив, що момент тягне на пенальті, але Квятковські попросив його переглянути епізод на моніторі. Попри те, що м’яч відхилився від грудей Лівраменто, перш ніж торкнувся руки, Марциняк вказав на пенальті, яке реалізував Мбаппе.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

За правилами, відеоасистенти втручаються лише тоді, коли йдеться про явну й очевидну помилку, допущену арбітром у полі.

Після матчу екстренер Тоттенгема Тім Шервуд назвав рішення арбітра призначити пенальті “огидним”, а головний тренер Ньюкасла Едді Гоу заявив, що арбітр Марциняк мав бути рішучішим і проігнорувати пораду Квятковські.

За словами Гоу, гравці ПСЖ чинили на арбітра “надзвичайний” тиск, а пізніше назвав його рішення “поганим”.

Джерело: Sky Sports

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-29 19:56:57