Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Україна не відчуває тиску щодо переговорів з РФ – глава МЗС

Україна не відчуває тиску від інших країн у тому, щоб почати переговори з Росією. В Європейському Союзі не спостерігають “втоми від війни” серед європейських країн і стверджують, що Україна отримуватиме допомогу надалі.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час пресконференції в Брюсселі разом з представником ЄС Жозепом Боррелем.

Очільник МЗС назвав несправедливою фразу “слон у кімнаті”, якою описують незручне питання, що замовчують навмисно.

Зараз дивляться

Кореспондентка запитала Кулебу про так званого слона в кімнаті. Журналістка так назвала чутки про “втому від України” в європейських столицях. Вона поставила питання, чи бачить він відповідні сигнали для початку переговорів з Росією.

– Я думаю, що ця ідіома несправедлива щодо слонів. Слони – дуже мудрі тварини, співчутливі, енергійні. Якщо ви є членом стада, то вони завжди захищають один одного, незалежно від того, в якому стані, – навів приклад очільник МЗС.

За його словами, “всі хороші слони перебувають на боці України, яка є членом стада”. На думку міністра, інші країни захищатимуть Україну так сильно, як держава у відповідь робитиме внесок у захист.

Кулеба запевняє, що не відчуває тиску на Україну з тим, щоб почати переговори з Росією. Жозеп Боррель теж запевнив, що не бачить “втоми від війни” серед європейських країн, а допомога Україні продовжиться.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-28 23:41:14