Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Рада ЄС погодила додаткове фінансування для навчання військових ЗСУ

Рада Європейського Союзу ухвалила рішення виділити додаткове фінансування для проходження навчання військовослужбовцями ЗСУ за кордоном.

Відповідне рішення було оприлюднене 28 листопада на сайті Ради ЄС.

Тренування, які будуть проводити для українських військових, входять до програми Місії військової допомоги Євросоюзу на підтримку України (EUMAM Ukraine).

Зараз дивляться

В Євросоюзі оголосили, що збільшать фінансування на €194 млн, а загалом становитиме €255 млн.

– Метою сьогоднішнього рішення є продовження підтримки EUMAM у нарощуванні потенціалу Збройних Сил України, виходячи з потреб України та беручи до уваги зростаючий обсяг та складність навчальної програми, – йдеться у заяві Ради ЄС.

Зазначена підтримка продовжить сприяти широкомасштабній підготовці особового складу Збройних Сил України та надасть можливість країнам-членам ЄС надавати необхідне навчальне обладнання та матеріали, йдеться у повідомленні.

На сьогодні, з моменту запуску місії, більше 34 тис. солдатів пройшли підготовку в Місії.

Контекст

Зазначимо, що Європейський фонд миру, який використовується для фінансування проєкту, це позабюджетний інструмент Євросоюзу, спрямований на посилення здатності ЄС запобігати конфліктам, розбудовувати мир і зміцнювати міжнародну безпеку. Він дозволяє фінансувати оперативні дії з військовими або оборонними наслідками в рамках Спільної зовнішньої та безпекової політики (СЗБП).

17 жовтня 2022 року Рада ЄС ухвалила рішення про заснування EUMAM для допомоги Україні з початковим терміном дії два роки. Місія є прямою відповіддю на запит України про підтримку, адресований Високому представнику, і забезпечує індивідуальну, колективну та спеціалізовану підготовку Збройних сил України, а також координацію та синхронізацію діяльності держав-членів, які проводять навчання.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

У листі від 23 серпня 2023 року українська влада визнала важливий внесок КМЄС в Україні та звернулася з проханням поширити тренінги КМЄС в Україні на Національну гвардію, Державну прикордонну службу, Національну поліцію та Службу безпеки України, тобто на ті підрозділи, які перебувають під оперативним контролем Збройних Сил України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-28 22:34:18