Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Наступний пакет санкцій ЄС послабить можливості РФ з виготовлення ракет і дронів – Кулеба

Наступний санкційний пакет від Європейського Союзу проти Росії передбачатиме заходи, які будуть спрямовані на послаблення здатності Росії виробляти ракети та безпілотники.

Про це заявив український міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час спільного брифінгу з головою європейської дипломатії Жозепом Боррелем у Брюсселі.

За його словами, у співпраці з ЄС перебуває чотири важливих рішення, які зараз перебувають на стадії розробки.

Зараз дивляться

– Пакет санкцій, про який згадав Жозеп, бо ми цінуємо зусилля, що тривають. Я хотів би наголосити на одному конкретному елементі цієї пропозиції щодо санкцій, а саме – на заходах, спрямованих на придушення здатності Росії виробляти ракети та дронів. Деякі з цих заходів уже включені до пакету, тож ми з нетерпінням очікуємо на їхнє ухвалення державами-членами, – сказав Кулеба.

Український очільник Міністерства закордонних справ додав, що офіційний Київ очікує на рішення щодо використання заморожених активів РФ з метою відновлення України.

Окремо Дмитро Кулеба згадав про рішення щодо запуску нового українського фонду для забезпечення макрофінансової допомоги Україні.

– Але передусім – перше і головне – це, звісно ж, рішення про відкриття переговорів про вступ України до Європейського Союзу. І я можу підтвердити, що ми з Жозепом детально обговорювали це питання, – розповів міністр.

Очільник МЗС України каже, що наразі триває робота з державами-членами над ухваленням цього рішення.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-28 19:40:12