Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Парламент обговорює можливість демобілізації військових через 18 або 36 місяців безперервної служби

Народні депутати і представники сектору безпеки та оборони напрацювали два нові законопроєкти, що стосуються мобілізації в Україні.

Про це повідомив народний депутат України, член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський у коментарі Obozrevatel.

За його словами, один законопроєкт стосується соціального захисту військовослужбовців, а другий покликаний удосконалити питання мобілізації та проходження військової служби.

Зараз дивляться

Стосовно соціального захисту, то передбачається системно врегулювати питання, пов’язані з відпустками, зокрема, тих, хто повернувся з полону, при народженні дитини та інше.

– Наприклад, пропонується нова додаткова відпустка зі збереженням грошового забезпечення тривалістю 90 календарних днів військовослужбовцям, яких звільнено з полону (крім тих, хто відмовився від подальшого проходження служби і хоче звільнитися), – розповів Веніславський.

За його словами, Верховна Рада має намір законодавчо закріпити право військових на демобілізацію.

– В парламенті обговорюється ідея демобілізації військових протягом 18 чи 36 місяців безперервної служби, проте поки що це на рівні обговорення, і остаточного рішення з цього приводу немає, – додав нардеп.

Раніше видання The Guardian повідомило, що уряд України планує змінити підхід до призову на військову службу, прагнучи зберегти боєздатність армії після майже двох років повномасштабної війни з РФ.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
Джерело: Обозреватель

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-28 14:29:12