Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Мобілізація до ЗСУ – Україна змінить підхід до призову в армію

Уряд України планує змінити підхід до призову на військову службу, прагнучи зберегти боєздатність армії після майже двох років повномасштабної війни з РФ.

Як зазначає видання The Guardian із посиланням на “одного з високопосадовців”, про зміни можуть оголосити вже цього тижня.

Вони передбачають використання приватних рекрутингових компаній для проведення більш цілеспрямованого призову. Згідно із планом, призовники мають бути впевнені в тому, що їх залучать на посади, які відповідають їхнім навичкам, а не просто відправлять на фронт.

Зараз дивляться

– Деякі люди налякані, бояться померти, бояться стріляти, але це не означає, що вони не можуть бути залучені до інших видів діяльності… Тепер у нас новий міністр (оборони, – Ред.) із новим підходом, – зазначив секретар РНБО Олексій Данілов у коментарі The Guardian.

Він уточнив, що армія співпрацюватиме з двома найбільшими рекрутинговими компаніями України. Метою є виявлення людей із конкретними навичками, потрібними ЗСУ.

Крім того, кваліфікованих українців, які бажають допомагати армії, але не йти на фронт, хочуть відмовити від спроб ухилитися від призову.

– Мобілізація стане більш гнучкою, будуть оголошені ті спеціальності, які необхідні, і люди добровільно будуть іти на конкретну посаду. Наприклад, їм (ЗСУ, – Ред.) потрібні зварювальники або слюсарі тощо, – пояснив Олексій Данілов.

Секретар РНБО визнав, що проблема з призовом існує, однак уточнив, що російська пропаганда перебільшує її масштаби. За словами Данілова, агресор “намагається підігріти це питання, кажучи, що у нас не вистачає солдатів, що у нас проблеми з мобілізацією”.

– У житті завжди є проблеми, давайте не будемо їх переоцінювати, – додав він.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Джерело видання в Міноборони України підтвердило, що контракти з рекрутинговими компаніями укладено, однак не повідомило деталей.

Мобілізація в Україні: що відомо

Воєнний стан та загальну мобілізацію в Україні запровадили на початку повномасштабної війни. Востаннє їх продовжили з 16 листопада 2023 до 14 лютого 2024 року.

24 листопада президент Володимир Зеленський анонсував підготовку комплексного плану із мобілізації. Він може з’явитися вже цього тижня і стосуватися роботи ТЦК, ВЛК, демобілізації та мобілізації.

Як пояснював Олексій Данілов, українські військовослужбовці строкової служби, термін служби яких завершився, отримають можливість демобілізуватися. А військові, які захочуть залишитися, зможуть укласти контракт.

Джерело: The Guardian

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-27 23:58:28