Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

У Міноборони провели випробування українських FPV-дронів: що тестували

Фото: Генштаб ЗСУ

Міністерство оборони України провело випробування безпілотників від шести виробників, де результати одного БпЛА продемонстрували високі технічні дані, а виробник має можливість до масштабування виробництва.

Про це 25 листопада повідомили в Міністерстві оборони України.

– На випробуваннях, які відбулися нещодавно, тестували дрони від шести виробників. Здебільшого – FPV-дрони, спроектовані та виготовлені приватними компаніями. Мета цих випробувань – перевірити роботу дронів під впливом випромінювання комплексу радіоелектронної боротьби (РЕБ), окремо тестували стійкість БпЛА до придушення сигналу відеозв’язку та каналу управління дронами, – йдеться в повідомленні.

Зараз дивляться

Як зазначає оборонне відомство, один із виробників продемонстрував свою серійну розробку дрона-камікадзе.

– Цей зразок показав стійкість каналів відеозв’язку та управління дроном у протистоянні з комплексом РЕБ, – інформує Міноборони.

За словами представника компанії-виробника, цей зразок уже добре зарекомендував себе в бойових умовах і має досить стабільні показники в протистоянні із засобами РЕБ ворога.

У разі успішних подальших випробувань і допуску до експлуатації цього БпЛА, підприємство готове до масштабування свого виробництва.

– Проєкт розпочався близько року тому, але зараз ми вийшли на рівень, який можна показувати. Цей дрон здатний виконувати бойові завдання на відстані до десяти кілометрів. Ті технології, які використовувалися для розробки цієї моделі, – не якісь інноваційні чи унікальні, це збірна солянка наших знань, вдале поєднання досвіду попередніх виробів, – повідомив представник компанії.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

У повідомленні Міноборони додали, що подібні випробування нових моделей БпЛА оборонне відомство влаштовує регулярно.

У Міноборони наголошують, що кількість підприємств, які за власною ініціативою працюють над створенням сучасних українських безпілотників, уже сягає кількох сотень, адже саме цей тип озброєнь в армії надзвичайно затребуваний.

Джерело: Міноборони

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-25 19:56:50