Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Кондратюк розповіла, коли в Україні можна буде провести вибори

Проведення виборів в Україні можливе лише після завершення воєнного стану. До завершення війни не варто повертатися до цього питання.

Таку думку висловила заступниця голови Верховної Ради Олена Кондратюк в коментарі Укрінформ.

Вона зазначила, що навіть за результатами діалогів Жана Моне було вирішено, що вибори можливі лише після завершення воєнного стану.

Зараз дивляться

— Це підтримали практично всі – і політичні сили, і громадські організації. По-друге, ми залишаємо за собою Виборчий кодекс на основі відкритих списків, до речі, з 40% гендерною квотою. По-третє, зараз можуть проговорюватися тільки зміни для удосконалення цього кодексу, – сказала Кондратюк.

Вона уточнила, що зміни можуть стосуватися забезпечення можливості обиратися і голосувати військовим, які боронять Україну на фронті, та жінкам, які зараз за кордоном.

Крім того Кондратюк сказала, що зараз може обговорюватися конкретизація можливостей проведення досконалого виборчого процесу, а також зміни до Закону Про політичні партії в Україні в частині відповідальності політсил.

— Я думаю, що ми не маємо повертатися до цього питання (проведення виборів під час війни, – Ред.), бо це великий виклик для країни, – сказала Кондратюк.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що в Україні не буде виборів під час повномасштабної війни. Він назвав абсолютно безвідповідальним вкидання цієї тематики у суспільство.

Згідно з Конституцією, наступні чергові парламентські вибори мали би відбутися у жовтні 2023 року, а президентські – навесні 2024 року. Але дія воєнного стану на території держави ускладнює проведення виборів.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Фото: Олена Кондратюк

Джерело: Укрінформ

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-22 20:43:31