Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

В Офісі президента прокоментували заяви Путіна щодо мирних переговорів

Президент Російської Федерації Володимир Путін заявив, що начебто Росія шукає мирного рішення, як припинити війну.

Про це він сказав під час онлайн виступу на саміті G20.

– Деякі лідери говорили у своїх промовах, що вони шоковані триваючою агресією Росії проти України. Так, звичайно, військові дії – це завжди трагедія, – сказав Путін.

Він додав, що “треба думати, як зупинити цю трагедію”, а Росія нібито “ніколи не відмовлялася від мирних переговорів з Україною”.

Зараз дивляться

Як зазначає Reuters, така заява Путіна, була адресована міжнародній спільноті, втім все ж є однією з найгучніших заяв щодо війни за останні місяці.

Окремо варто зазначити, що Путін використав слово “війна” для описання конфлікту, замість звичного для російської пропаганди терміну “спеціальна військова операція”.

– Я розумію, що ця війна і загибель людей не можуть не шокувати, – сказав він.

Реакція України

На заяву російського президента відреагував радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк. Він, зокрема, назвав заяву Путіна “спотворенням реальності”.

– Винищенням цивільного населення в Україні з 2014 року займається виключно Росія. Робить це навмисно, чудово розуміючи результат своїх геноцидних дій. А з лютого 2022-го винищення цивільного населення набуло системного, масштабного, тотально руйнівного характеру, що передбачає авіаційні бомбардування, ракетні й артилерійські обстріли всієї території України. Це перше, – почав Подоляк.

По-друге, Михайло Подоляк вказує, що “Росії нема чим думати й нема що думати про те, як “припинити трагедію в Україні”.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

– Убивці, які холоднокровно вчиняють умисний злочин, усередині нього не думають, як зупинити злочин. Єдине ж дієве рішення, усвідомлення якого все ще непідвладне розуму Путіна, – негайно вивести окупаційні російські війська із суверенної території іншої держави. Після – за стіл, щоб обговорити виплати, компенсації та інші юридичні наслідки війни, – наголосив радник керівника ОПУ.

Нагадаємо, 22 листопада прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді проводив віртуальну зустріч лідерів країн G20. Попри виступ президента РФ, до саміту не приєднались лідер Китаю Сі Цзіньпін і американський президент Джо Байден.

Джерела: Reuters, Михайло Подоляк

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-22 20:23:51