Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Як уникнути інфекцій після відвідування туалету – дослідження

Розбіжності в питаннях безпеки туалетного паперу обговорюються вже тривалий час. Експерти наголошують, що його використання може бути небезпечним через ризик зараження.

Вчені пропонують повністю відмовитися від туалетного паперу на користь біде. Цей спосіб набагато гігієнічний та ефективним у запобіганні інфекціям.

Результати наукових досліджень

Дослідження, опубліковане в Journal of Water & Health, показує, що на руках людей, які користуються біде, в 10 разів менше шкідливих бактерій, ніж у користувачів туалетного паперу. Йдеться про збудника інфекції C. difficile, що може викликати серйозні захворювання кишківника і навіть призвести до смерті.

Зараз дивляться

Враховуючи, що щорічно близько 500 тис. американців заражаються цією інфекцією, а 15 тис. від неї помирає, вчені закликають відмовитися від туалетного паперу.

Рекомендації лікарів

Лікарі наголошують, що вибір туалетного паперу та правильний спосіб користування допомагають уникнути таких неприємних наслідків, як геморой, діарея та інших.

Вони не даремно радять обирати міцний та м’який туалетний папір – багатошаровий та невибілений. У канадському дослідженні брала участь жінка, яка протягом чотирьох років страждала на подразнення вульви — зовнішньої частини жіночих статевих органів — через що їй було важко ходити.

Коли вона подорожувала до Європи та використовувала невибілений туалетний папір, її самопочуття покращилося.

Спосіб очищення анальної ділянки також має значення. Витирати анус слід спереду назад після кожної дефекації, але робити це треба дуже обережно, особливо жінкам. Агресивне тертя та миття з милом або іншими засобами може викликати подразнення шкіри та анальний свербіж.

Ще одна важлива порада – закривати кришку унітазу перед змиванням. Виявляється, якщо кришка відкрита, ризик поширення бактерій C. difficile зростає в 12 разів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-22 17:46:04