Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Обкладинки на папки для ЗСУ за 351 грн: Міноборони виявило порушення під час перевірки

Фото: Міноборони

Служба внутрішнього аудиту Міністерства оборони перевірила дії посадових осіб, які стосуються завищеної вартості тендеру за обкладинки папок особової справи для ЗСУ. Одну одиницю товару хотіли закупити по 351 грн, коли ринкова ціна була вдвічі нижчою.

За інформацією Міністерства оборони України, за чотири місяці до тендеру Кадровий центр ЗСУ запропонував внести зміни до технічної специфікації обкладинок, завдяки яким у заявці Командування Сил логістики встановили ціну – 351 грн за штуку.

Після оголошення старту торгів від виробників за першим лотом надійшла лише одна цінова пропозиція, яка дорівнювала очікуваній вартості. Її надіслав виробник ПрАТ Київська поліграфічна фабрика Зоря.

Зараз дивляться

Стало відомо, що на ринку є дешевші пропозиції, наприклад, схожі зразки папок за ціною від 140 до 325 грн.

Аудитори закупили у ФОП зразок такого товару за ціною 120 грн – це акційна ціна від основної 140 грн (невідомо, чи може цей продавець задовольнити всю потребу – чотири лоти загальною кількістю 58 тис. одиниць).

Перевірка Міноборони з’ясувала, що зміни, запропоновані Кадровим центром ЗСУ про технічні параметри обкладинок, надані без обґрунтування. Тому договір з цим тендером не було підписано.

Після встановлених фактів Служба внутрішнього аудиту Міноборони запропонувала Кадровому центру ЗСУ внести зміни, які дозволять зменшити вартість товару й збільшити кількість учасників аукціону.

За даними Міноборони, перевірка досі триває. Остаточні результати пообіцяли опублікувати після її завершення.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

У Міноборони просять громадян, які помічають аукціон чи торги, які містять ціни, що не відповідають ринковим, повідомити за номером +38(044)271-39-86 або на електронну скриньку uzvk_mou@post.mil.gov.ua.

Джерело: Міноборони

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-18 22:15:44