Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Студентів, які перебувають за кордоном, можуть позбавити стипендій: що відомо

У Міністерстві освіти і науки України розглядають варіант позбавлення стипендій студентів, які наразі перебувають за кордоном.

Про це сказав заступник міністра освіти Михайло Вінницький в ефірі телемарафону Єдині новини.

За його словами, президент України звернув увагу, скільки зараз є студентів, які насправді зараз перебувають за кордоном? Вінницький сказав, що вони зараз це аналізуватимуть.

Зараз дивляться

— Стипендії ми не повинні платити тим студентам, які знаходяться за кордоном. За рахунок того, що ми не будемо платити стипендії студентам, які зараз за кордоном. Вони можуть далі вчитися, будь ласка, але питання стипендіального забезпечення їм мабуть буде перекрите, – сказав чиновник.

Він зазначив, що у цьому випадку це означатиме, що з’явиться економія коштів, яка дозволить нам збільшити стипендії для тих студентів, які є в Україні.

— Ми маємо все ж допомогти студентам, які залишаються в Україні, які будуть нашу країну разом з нами, щоб вони дійсно мали можливості вчитися, – додав він.

Нагадаємо, студенти, які навчаються за кошти держбюджету та є відмінниками денної форми, мають право на отримання стипендій, що фінансуються з державного бюджету.

Факти ICTV розповідали, що таке підвищена стипендія, як її отримати та її розмір у 2023 році.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-18 19:46:09