Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Компанія SpaceX вдруге запустила ракету Starship: вибухнула в повітрі

Компанія SpaceX вдруге запустила ракету Starship, яка в майбутньому довезе космонавтів на Місяць. Щоправда, зв’язок із ракетою зник за 15 хвилин після зльоту, і один із відсіків апарату вибухнув.

Що відомо про запуск ракети SpaceX Starship

Запуск відбувся зі стартового майданчика Starbase Ілона Маска в Техасі – апарат злетів приблизно на 90 км над Землею. Загалом місія мала тривати 90 хвилин, і наприкінці ракета мала успішно приземлитися.

Однак усе пішло не за планом – перший ступінь Super Heavy вибухнув у повітрі, попередньо відокремившись від основного ступеня. Навіть після вибуху Starship продовжував набирати висоту, але в SpaceX заявили, що через кілька хвилин втратили зв’язок з апаратом. Через деякий час камера показала вибух Starship, вказуючи на вихід з ладу основної частини корабля.

Зараз дивляться

Утім, у SpaceX місію назвали успішною.

– Вітаємо всю команду SpaceX з успішним проведенням другого комплексного льотного випробування корабля Starship! Starship успішно піднявся в повітря під дією всіх 33 двигунів Raptor на надважкій РН і пройшов через відділення ступенів, – заявили в компанії.

Утім, у космічній компанії не все так гладко, як може здатися на перший погляд. Відомо, що Маск приховував високий травматизм співробітників SpaceX, ставлячи занадто прискорені терміни виконання завдань. Мільярдер вважає, що людство на порозі колонізації Марса, і хоче досягти такої мети першим.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-18 18:00:59