Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Знімав на відео, а потім накинувся: У Чернігові священик УПЦ (МП) вкусив військового

У Чернігові 14 листопада священник Української православної церкви (МП) зі Спасо-Преображенського собору накинувся на військового та вкусив за руку.

Про це повідомляє чернігівське видання Чеline.

Так, представники УПЦ (Московського патріархату) отримали дозвіл забрати деякі речі із Спасо-Преображенського собору. Зараз храм за рішенням комісії Мінкульту опечатаний. Громадський порядок біля святинь у місті забезпечують військові.

Зараз дивляться

У вівторок кілька священників з помічниками виносили речі із собору. Поряд спостерігали військові. Разом із тим робітники намагалися зняти старий замок з дверей собору. Саме це і розгнівило священників УПЦ, почали лунати словесні образи.

За словами військового, який перебував безпосередньо на місці події, один зі священників став поводитися агресивно. Священнослужитель став фільмувати на телефон військового, останній зробив зауваження, що його не можна знімати. А ще представник УПЦ (МП) присутніх почав називати фашистами і погрожував опублікувати відео.

— Каже, покажу всій Європі, які ви фашисти. Я попросив мене не знімати, адже я військовий і мене не можна фільмувати. На моє прохання священник не реагував і провокував далі, весь час повторював щось про фашистів, — розповідає військовий.

Військовий вихопив у священника телефон, щоб видалити відео із собою, але той накинувся з кулаками, а потім вхопив за руку і вкусив представника військового формування.

Чернігівське видання Чеline повідомляє, що агресивним священником виявився Андрій Забуранний.

На місце події обидві сторони викликали поліцію і медиків.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Спасо-Преображенський собор з 1991 року був у користуванні єпархії УПЦ Московського патріархату.

Фото: Чеline

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-16 13:44:07