Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Чи можна вагітним робити воскову епіляцію – відповідь лікаря

Ваксинг або епіляція гарячим воском – швидкий і доволі ефективний метод боротьби з небажаним волоссям, але водночас вважається одним із болючих. У зв’язку з  цим Факти ICTV дізнавалися у косметолога-дерматолога Тетяни Кузуб, чи можна робити воскову епіляцію під час вагітності.

Що таке воскова епіляція

Епіляція передбачає нагрівання воску та нанесення його на шкіру в напрямку росту волосків. Коли віск прилипає до тіла й застигає, він видаляється механічним способом разом з цибулинами волосків.

Такий метод підходить для депіляції рук, ніг, пахв, зони бікіні та інших областей тіла й обличчя.

Зараз дивляться

Переваги процедури

За періодичної воскової депіляції вдається змінити структуру волосся: воно стає м’якшим і тоншим, а його кількість помітно зменшується. Після процедури шкіра залишається гладенькою від двох до п’яти тижнів.

Найбезпечніше проводити воскову епіляцію в салоні краси. Косметолог правильно підбере, розігріє і нанесе віск, а після застигання вміло його видалить без болю та дискомфорту.

Самостійне використання воскової депіляції потребує великої уваги та досвіду, адже якщо неправильно відірвати затверділий віск, можна пошкодити епідерміс.

За яких умов можна робити воскову епіляцію вагітним

– Не варто думати, що під час вагітності суттєво змінюється чутливість шкіри. Все дуже індивідуально, – каже лікарка.

За її словами, якщо жінка до вагітності не відчувала дискомфорту під час цієї процедури і не має жодних протипоказань, наприклад,  варикозного розширення вен, підвищеного больового порогу, який може призвести до загрози викидня або передчасних пологів, ваксинг дозволено.

Воскову епіляцію допустимо також проводити у період лактації. Однак перед цим краще зробити тест на відсутність алергії.

Коли не бажано робити епіляцію

  • Безпосередньо перед пологами, це може викликати сильні больові відчуття та стати причиною тонусу матки.
  • Якщо до вагітності ви не користувалися ваксингом, краще відкласти процедуру на час після пологів або застосовувати її тільки до 20-го тижня.
  • Експертка стверджує, що протягом тижня перед місячними воскова епіляція відчувається більш болючіше, тому краще запланувати процедуру на інші дати.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-16 13:25:42