Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Витрат бюджету уникнути не вдасться: Малюська про вартість нового табору для полонених росіян

Фото: Мін’юст

На відкриття в Україні нового табору для російських полонених потрібно буде виділити кілька мільйонів гривень із державного бюджету.

Про це заявив міністр юстиції Денис Малюська в ефірі телемарафону Єдині новини.

Він зазначив, що Україна розраховує на допомогу міжнародних партнерів у цьому питанні. Адже перший табір для полонених росіян був обладнаний з допомогою Канади та Червоного Хреста.

Зараз дивляться

Однак потрібні будуть певні витрати і з українського бюджету.

– Сподіваємося, що це (міжнародна допомога, – Ред.) відбудеться і в нашому новому таборі для військовополонених. Витрат бюджету не вдасться нам повністю уникнути. Ми думаємо, що кілька мільйонів гривень нам потрібно буде витратити на розробку проєктної документації, а далі вже підхоплять наші західні партнери, – наголосив Малюська.

За словами міністра, Україна не має гарантій, що новий табір “буде реально функціонувати протягом тривалого терміну”. Це залежить від інтенсивності обмінів полоненими та їх масштабів. Але наразі потреба в новому таборі є.

– За нашими розрахунками, табір знадобиться вже найближчим часом, тому що кількість військовополонених зростає щодня. Вона є великою, – зазначив Малюська.

Що відомо про новий табір для полонених

На початку листопада з’явилася інформація, що через велику кількість російських військовополонених в Україні відкриють новий табір для їх утримання.

Табір для окупантів буде розташований у глибокому тилу, як передбачено Женевськими конвенціями.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Там створять умови згідно з вимогами міжнародного гуманітарного права. Російських військовополонених забезпечать меддопомогою, триразовим харчуванням, зв’язком із рідними, а також допускатимуть до них представників Червоного Хреста.

Це разюче відрізняється від тих жахливих умов, у яких РФ утримує українських військовополонених. За даними Офісу генпрокурора, близько 90% українських військовополонених пройшли через катування, зґвалтування, погрози та інші форми жорстокого поводження у полоні РФ.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-16 13:09:26