Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Аналітики підрахували, у скільки обійшовся РФ знищений у Керчі корабель Аскольд

4 листопада в результаті вибухів в окупованій Керчі (Крим) було пошкоджено російський ракетоносій Аскольд. Він коштує орієнтовно 16 мільйонів доларів.

Про це повідомляє Defence Express.

Зазначено, що Міністерство оборони РФ намагалося стягнути з підприємства Ленінградський суднобудівний завод Пелла 880 мільйонів рублів (9,8 млн доларів) неустойки через те, що підприємство не змогло поставити вчасно п’ять кораблів за контрактом, укладеним в 2015 році.

Зараз дивляться

Російське відомство подало позов про виплату в липні 2023 року, однак в результаті суд присудив виплатити в 60 разів меншу суму, або ж 14,7 мільйона рублів (164 тисячі доларів). Це лише 1% від загальної вартості виробу, про що почали повідомляти російські ЗМІ.

Аналітики вказують, що судячи з усього, для Міноборони РФ вартість кожного із ракетних корветів проекту 22800 Каракурт обчислюється на рівні 1,47 мільярда рублів, або ж орієнтовно 16 мільйонів доларів за поточним курсом або ж 24 мільйони доларів за курсом 2015 року.

Водночас така вартість за корвет-носій Калібрів може виглядати занадто низькою на тлі того, що український Forbes знищеному крейсеру Москва ставив цінник у 750 млн доларів.

Окрім того, виходить, що один новий ракетний корвет проекту 22800 Каракурт за кошторисом російського Міноборони РФ має вартість у 10 разів нижчу, ніж наприклад новий Ту-160М, вартість якого орієнтовно 15-16 мільярдів рублів.

– Все вищенаведене демонструє те, що об’єктивно порахувати вартість зброї РФ – насправді неможливо. Тим більш, що це аж ніяк не єдиний приклад, коли Міноборони РФ та інші структури на свій розсуд “жонглюють” показниками вартості того чи іншого виду озброєння, – йдеться у повідомленні.

Надвечір 4 листопада під час повітряної тривоги прогриміли вибухи в Керчі в Криму. Пізніше стало відомо про пошкодження російського ракетоносія Аскольд, який проходив випробування для подальшого виведення в море та завдання ударів по території України.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Фото: СтратКом ЗСУ

Війна в Україні, Крим

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-16 12:56:54