Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Макар Єрофеєв – загинув хокеїст, захищаючи Україну на війні

На війні з російськими окупантами загинув український хокеїст Макар Єрофеєв. Йому було 22 роки.

Про це повідомила Федерація хокею України на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

Єрофеєв загинув 11 листопада на Донеччині під селом Андріївка, поруч із Бахмутом, під час виконання бойового завдання. Він був заступником командира роти розвідки 92-ї окремої штурмової бригади.

Зараз дивляться

Старший брат Макара, Антон Єрофеєв, розповів, що під час відходу він разом з побратимами переносили пораненого. Макар не відходив від пораненого до останнього, попри обстріл. Його вбили мінометною міною.

— Макар був найгероїчнішою людиною, яких я знаю. Стоїком, він до всього легко ставився‘ крім війни, мав добре філософське бачення воїна, вчив мене. У нашої родини не було більшого страху, аніж загибель Макара. Нема таких слів, щоб описати трагедію твоєї загибелі, брате. Але поки живу, буду мститися за тебе, Єрофеєв Макар, – сказав його брат Антон.

Макар Єрофеєв брав участь в обороні Харкова, проганяв ворога від Чугуєва, командував підрозділами при Балаклійсько-Куп’янській операції.

Під час виконання одного із завдань спортсмен отримав поранення, але втік з госпіталю та долучився до боїв на північ від Бахмута, зупиняв вагнерівців та організовував штурми біля Андріївки.

До повномасштабного вторгнення Росії в Україну Єрофеєв грав за кілька дніпровських хокейних команд, зокрема за Зеніт, Яструбів та Аврору.

Фото: Антон Єрофеєв

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-13 16:55:02