Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Зеленський привітав Джемілєва з 80-річчям та відзначив званням Герой України

Фото: Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський привітав з ювілеєм члена Комітету з прав людини та лідера кримськотатарського народу Мустафу Джемілєва. Сьогодні йому виповнилося 80 років. Також Зеленський відзначив Джемілєва званням Герой України.

Про це глава держави повідомив у своєму Telegram-каналі. 

– Привітав його, подякував за захист свободи України й кримськотатарського народу та відзначив званням Героя України. Сильна, достойна, смілива людина. Життя присвячене захисту волі народів. Побажав того, чого бажаємо ми всі: перемоги України та свободи для всіх частин нашої держави. І робимо все, щоб наблизити звільнення Криму, – написав президент. 

Лідер кримськотатарського народу заявив, що для нього честь отримати найвищу відзнаку, адже за два роки повномасштабної війни її одержують воїни, які ціною свого життя відстоюють свободу, територіальну цілісність і незалежність України.

Зараз дивляться

– У таких обставинах це нагородження має для мене величезний сенс. Це водночас і велика моральна підтримка для наших співвітчизників, які вже десятий рік перебувають в окупації, – сказав Джемілєв.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-13 16:31:28