Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Девід Кемерон став міністром закордонних справ Британії – що відомо

Новим міністром закордонних справ Великої Британії став Девід Кемерон, експрем’єр-міністр Сполученого королівства. Про це повідомляють Sky News та The Guardian.

Призначення Кемерона відбулося в результаті перестановок в уряді у понеділок, 13 листопада. На цій посаді він змінив Джеймса Клеверлі.

Щодо Клеверлі, то він замінить Суеллу Браверман на посаді міністра внутрішніх справ.

Зараз дивляться

Кемерон очолив МЗС Британії

Рішення Ріші Сунака призначити Кемерона на посаду глави МЗС британські ЗМІ називають “несподіваним”.

Девід Кемерон очолював уряд Великої Британії з 2010 по 2016 рік, перш ніж піти у відставку після референдуму про Brexit.

Останні сім років він писав мемуари та займався бізнесом, зокрема у фінансовій компанії Greensill Capital, яка згодом збанкрутувала.

Як пише видання The Guardian, рішення Сунака повернути Кемерона, ймовірно, сподобається поміркованим членам Консервативної партії, які були стурбовані агресивною правою риторикою Браверман у питаннях імміграції, поліції та безпритульних.

Але зазначається, що це може розлютити праву частину партії, особливо з огляду на те, що останньою значущою політичною дією Кемерона було очолення невдалої кампанії за те, щоб залишитися в ЄС.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Що стало причинами кадрових перестановок в уряді Британії?

Минулого тижня після пропалестинської акції Суелла Браверман написала колонку у The Times, в якій вона звинуватила поліцію у тому, що вона “надає перевагу” лівим групам перед правими та національними активістами.

Ця стаття спричинила широкий осуд. Браверманн звинуватили у розпалюванні напруженості напередодні протестів проти війни Ізраїлю в Газі, які мали відбутися на вихідних, та збіглися з заходами до Дня перемир’я. Це спровокувало заклики щодо звільнення її з посади.

На тлі тиску Сунак ухвалив рішення про її звільнення.

Джерело: The Guardian, Sky Sports

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-13 12:21:33