Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Американці незадоволені своїм фінансовим становищем, це ставить під загрозу переобрання Байдена – FT

Лише 14% американських виборців вважають, що зараз їхній фінансовий стан кращий, ніж на момент вступу Джо Байдена на посаду президента США. Це може підірвати перспективи його переобрання на другий термін.

Про це повідомляє Financial Times.

Опитування показало, що майже 70% виборців вважають, що економічна політика Байдена або зашкодила економіці США, або не мала жодного впливу. Зокрема, 33% респондентів заявили, що вважають, що політика президента “дуже зашкодила економіці”. Лише 26% сказали, що його політика допомогла.

Зараз дивляться

Аналогічне опитування, проведене для FT чотири роки тому, показало, що більшість американців вважали, що їхнє фінансове становище не покращилося за тодішнього президента Дональда Трампа, але їхній песимізм був набагато менш вираженим. У листопаді 2019 року лише 35% виборців вважали, що їм стало краще за Трампа, тоді як 31% сказали, що їм стало гірше.

Нові результати опитування показали, що інфляція продовжує затьмарювати зусилля кампанії Байдена переконати виборців у стратегії президента, спрямованій на омолодження промислового сектору країни та подолання багаторічної стагнації заробітної плати середнього класу.

Відповідаючи на запитання, що є джерелом їхнього найбільшого фінансового стресу, 82% респондентів відповіли, що це зростання цін. Три чверті респондентів заявили, що зростання цін становить найбільш значну загрозу для економіки США в найближчі шість місяців.

– Усі групи – демократи, республіканці та незалежні – називають зростання цін найбільшою економічною загрозою і найбільшим джерелом фінансового стресу. Це погана новина для Байдена, тим паче, що до дня виборів він мало що зможе зробити, щоб змінити ситуацію, – сказав професор Мічиганської школи Росса Ерік Гордон.

Зростання цін було постійною проблемою протягом трьох років перебування Байдена на посаді президента, і хоча інфляція знизилася з торішнього річного піку в 9,1%, останні офіційні дані показують, що індекс споживчих цін у вересні зріс на 3,7% порівняно з аналогічним періодом минулого року, що значно перевищує цільовий показник Федерального резерву в 2%.

У відповідь на інфляційний тиск 65% виборців заявили, що скоротили витрати на несуттєві речі, такі як відпустка або харчування у закладах, а 52% сказали, що скоротили витрати на їжу або інші товари повсякденної необхідності.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

– Негативне ставлення до економічних показників Білого дому відбувається попри рекордне зростання робочих місць і майже трирічне економічне зростання за Байдена. Політичні союзники президента вважають, що виборців все ще можна завоювати, оскільки кампанія набирає обертів і дедалі більше американців уважно стежать за його досягненнями, – йдеться у матеріалі.

Водночас більше половини респондентів опитування – 52% – сказали, що чули “небагато” або “нічого” про те, що президент робить для покращення економіки.

Раніше у NYT повідомили, що Байден ризикує отримати меншу підтримку на виборах через свою позицію щодо війни між Ізраїлем та ХАМАС.

Джерело: Financial Times

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-13 11:48:46