Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

час очікування у черзі сягає 210 годин

На польсько-українському кордоні триває страйк польських перевізників із понеділка. Як повідомляє польське RMF 24, вони його не збираються згортати.

Перевізники вимагають, серед іншого, запровадження комерційних дозволів для українських компаній на перевезення вантажів, за винятком гуманітарної допомоги та поставок для українських військових, призупинення дії ліцензій для компаній, які були створені після початку війни в Україні, та проведення їхньої перевірок.

Наразі у пункті пропуску Корчова черга становить понад 100 годин, а на Гребенне – до 140 годин.

Зараз дивляться

Комендант хелмської поліції Єва Чиж повідомила у неділю, що черга вантажівок на пункті пропуску Дорогуськ становить близько 28 км і сягає села Безек Дембінський. У черзі перебуває приблизно 1,3 тис. транспортних засобів. Орієнтовний час очікування становить 210 годин.

У Корчовій протестувальники пропускають 15 вантажівок на годину, хоча ще в п’ятницю це була лише одна вантажівка на годину.

Попри такі невеликі поступки, польські перевізники не мають наміру здаватися і продовжуватимуть свій протест.

У понеділок делегація з трьох осіб збирається на переговори з представниками українського уряду. Про це повідомив Томаш Борковський, член Комітету захисту транспортних перевізників і роботодавців, а також голова страйку в Корчовій. Зустріч має відбутися в Дорогуську о 12 годині.

Що відомо про страйк польських перевізників

6 листопада, близько 14:00 за українським часом, польські перевізники розпочали блокувати рух вантажівок у пунктах пропуску Краківець – Корчова, Ягодин – Дорохуськ та Рава-Руська – Хребене.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

11 листопада Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України повідомило, що на кордоні відбудеться зустріч із представниками польської сторони для розблокування пунктів пропуску. Її заплановано на понеділок, 13 листопада.

Напередодні стало відомо, що на кордоні з Польщею перед пунктом пропуску Дорогуськ – Ягодин помер український водій вантажівки, що планував перетнути кордон. Це сталось на стоянці польського міста Хелм, неподалік від пункту пропуску.

Джерело: RMF 24

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-12 15:07:31