Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Рафаель Двамена – помер під час матчу чемпіонату Албанії

Форвард збірної Гани Рафаель Двамена помер у віці 28 років після того, як втратив свідомість на полі під час матчу чемпіонату Албанії між футбольними клубами Егнатія та Партизані.

На 23-й хвилині матчу, що відбувся 11 листопада, він втратив свідомість. Повідомляється, що у нього зупинилося серце.

— Попри негайне втручання спеціалізованих лікарів, він, на жаль, помер, – повідомили в Албанській футбольній федерації (АФЛ).

Матч Егнатія — Партизані не дограли. Федерація футболу Албанії також перенесла усі поєдинки, заплановані на цей вікенд.

Зараз дивляться

У турнірній таблиці чемпіонату Албані Двамена йде лідером бомбардирських перегонів цього сезону з дев’ятьма голами. За збірну Гани він провів дев’ять матчів, у яких відзначився двома забитими голами.

У 2017 році англійський Брайтон домовився із Цюрихом про перехід ганського футболіста за 14 млн фунтів, але трансфер зірвався, оскільки Двамена не пройшов медичне обстеження – у нього виявили проблеми з серцем.

Він виступав за Леванте в Ла Лізі, а також грав за Реал Сарагосу на правах оренди. У 2020 році йому встановили серцево-судинний дефібрилятор (ICD). Через рік він переніс зупинку серця під час матчу за австрійський Блау-Вайс – футболіст вижив завдяки ICD. Двамена заявляв, що інцидент стався через неправильну роботу пристрою, тому далі вирішив грати без нього.

У 2018 році у ЗМІ з’явилася інформація про зацікавленість з боку донецького Шахтаря до Двамени. Минулого року гравець перебував на перегляді у луганській Зорі.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Фото: ФК Егнатія

Джерело: Deutsche Welle

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-12 13:42:46