Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Маск приховує високий травматизм співробітників SpaceX через плани підкорення Марса

Співробітники SpaceX масово травмуються через амбітні плани Ілона Маска на підкорення Марса. Так, з 2014 року було зафіксовано понад 600 нерозкритих раніше інцидентів із травмами працівником.

Відомо, що SpaceX не повідомляла подробиць про нещасні випадки. Під час розслідування було опитано десятки співробітників компанії Маска, зокрема й колишніх працівників.

Так, серед травм, понад 100 співробітників отримали порізи або рвані рани, 29 – переломи і вивихи, 17 – роздроблення рук і пальців. Дев’ять працівників зіткнулися з серйозними травмами голови.

Зараз дивляться

Причиною високих ризиків отримання травми називають бажання Маска якомога швидше вирушити на Марс. На тлі цього мільярдер прискорює терміни виконання робіт, змушуючи співробітників працювати швидше.

Співробітники SpaceX також заявили, що компанія ухиляється від певної кількості бюрократії. Приміром, топменеджери корпорації ігнорували протоколи безпеки та тестування продукції. На тлі цього були навіть випадки смерті.

Нагадаємо, що зараз Ілон Маск у пошуках добровольців для імплантації імпланта в голову. Це потрібно для тестування компанії Nauralink, які хочуть побороти параліч та інші поширені проблеми.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-12 11:34:11