Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Це додаткові можливості, якими скористаються Сили оборони: ГУР про удар по десантних катерах РФ у Криму

Фото: Факти ICTV

У Криму відбулася успішна спеціальна операція української розвідки. ГУР атакувало малі десантні кораблі Чорноморського флоту РФ – катери проєкту 11 770 (класу Серна), які призначені для висадки на берег десанту та військової техніки.

Подробиці спецоперації по окупантах в Криму розповів представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі національного інформаційного телемарафону Єдині новини.

– Так, пройшла успішна спецоперація ГУР МО за підтримки інших Сил безпеки і оборони. Продовжується знищення потенціалу противника на окупованому півострові.

Зараз дивляться

Враховуючи попередні втрати окупантів у засобах протиповітряної та протиракетної оборони, додатково втрата або принаймні тривала небоєздатність цих катерів, які зараз використовувалися як носії зенітно-ракетних комплексів, – це вагомий результат і додаткові можливості для захисників, якими обов’язково Сили оборони скористаються, – запевняє Юсов.

За інформацією української розвідки, під час атаки на зазначених катерах були російські військовослужбовці та броньована техніка.

– Так, підтверджується, що на катерах перебували особовий склад і бронетехніка. Це збільшує ураження та втрати противника, – наголосив представник розвідки.

Юсов звернув увагу, що окупанти використовували ці судна для постачання російської армії на острів Зміїний. Він зазначив, що ГУР ретельно планує кожну спецоперацію, щоб забезпечити результат для подальшої роботи Сил оборони України.

– Малі десантні кораблі – це важливі цілі, тому що достатньо нові та сучасні судна. Наприклад, судна такого класу використовувалися для постачання сил і засобів на острів Зміїний противником. Ця втрата є надзвичайно болючою. Хоча і більші десантні кораблі є вагомими цілями, по яких результативно працюють наші захисники різними засобами.

А як обираються? Кожна подібна операція – це результат довгої підготовки та ретельного планування, відповідно забезпечений результат. Справді забезпечити так, щоб в одному місці та водночас було два судна разом з екіпажами і завантаженою технікою – це гарний результат, – стверджує Юсов.

Нещодавно ГУР Міноборони України повідомило, що внаслідок нічної операції на території тимчасово окупованого Криму завдано удару по малих десантних кораблях Чорноморського флоту РФ.

За даними української розвідки, на суднах перебували екіпаж і завантажена бронетехніка, зокрема, БТР-82.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Малі десантні катери класу серна РФ активно використовувала під час окупації острова Зміїний для перекидання військової техніки та десанту.

Водночас окупанти розміщували на борту катерів зенітно-ракетні комплекси Тор-м2 для мобільного прикриття угруповання РФ на острові та у Чорному морі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-10 17:06:39