Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Операція з видалення родимок закінчилася смертю 27-річної жительки Прилук

У центральній міській лікарні Прилук під час операції з видалення родимок померла 27-річна Людмила. Без матері залишилася дворічна дитина. Поліція почала розслідування обставин загибелі пацієнтки.

Проблем зі здоров’ям не було

Як розповіла журналістам сестра померлої Вікторія, у Людмили не було проблем зі здоров’ям. А подібну операцію вона робила сім років тому через те, що родимки заважали жінці ходити. Тоді втручання, проведене в тій самій лікарні й тим самим лікарем, пройшло успішно.

За словами Вікторії, її сестра отримала направлення в стаціонар 7 листопада після здачі всіх аналізів і рекомендацій хірурга. Косметична операція мала тривати до години. Йшлося про епідуральну анестезію.

Зараз дивляться

Жінка розповіла, що Людмила місяць тому повернулася з-за кордону для проведення планового щеплення синові. Там проживала з цивільним чоловіком, який має інвалідність після участі в АТО.

Що кажуть лікарі

Як розповіла головна лікарка Прилуцької центральної міської лікарні Яна Погоріла, у закладі розпочали внутрішню перевірку. Лікар, який проводив операцію, продовжує надавати медичну допомогу, оскільки йому не було вручено підозру.

– Єдине, що я хочу і наголошую, це те, що з боку адміністрації забезпечено вжиття всіх вичерпних дій, заходів для того, щоб розслідування було неупередженим, – зазначила головлікарка.

Що каже поліція

За результатами заяви Вікторії Вольвич у поліції повідомили, що провели необхідні слідчі дії, які тривають і зараз, призначили експертні дослідження. Відомості про заяву було внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато досудове розслідування.

– За фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 140 Кримінального кодексу України (неналежне виконання професійних обов’язків медичним працівником), – уточнює речниця Прилуцького районного відділу поліції Юлія Жукова.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-10 14:52:31