Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Є чотири версії загибелі помічника Залужного Геннадія Частякова: в ДБР виділили основну

Фото: Факти ICTV

Основна версія загибелі помічника головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного Геннадія Частякова – нещасний випадок внаслідок необережного поводження із вибуховим пристроєм. Але є ще три, які висунуто у кримінальному провадженні.

Про це в ефірі телемарафону Єдині новини заявила радниця з комунікацій Державного бюро розслідувань Тетяна Сап’ян.

Друга версія, про яку ми можемо говорити, – могло статися умисне вбивство і завершений замах на вбивство членів родини Частякова, завуальоване під неумисне вбивство або нещасний випадок, організований на замовлення спецслужб РФ з метою дестабілізації військово-поліитичної ситуації в Україні, – наголосила вона.

Зараз дивляться

Окрім того, за її словами, є версія про умисне вбивство помічника Залужного, вчинене на грунті неприязних відносин – це могла бути помста, ревнощі з боку колег по службі.

І ще одна версія, яка розглядається слідством, – це здійснення замаху на умисне вбивство іншої службової особи вищого офіцерського складу апарату головкома ЗСУ, тобто не Частякова, – пояснила вона.

Проте найвірогідніша з усіх чотирьох версій, як зауважила Сап’ян, саме перша.

– У справі призначено ряд експертиз, йде допит свідків для встановлення всіх обставин, які передували цій трагедії. У слідства є кілька місяців, – підсумувала радниця ДБР.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Напередодні кримінальне провадження у справі про вибух гранати, що призвів до загибелі Геннадія Частякова, який був помічником головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, скерували до Державного бюро розслідувань.

Наразі слідчі ДБР ознайомлюються з матеріалам справи, які напрацювала Нацполіція.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-08 15:22:59