Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

ЗСУ взимку готуються бити дронами по регіонах РФ і Криму

Україна готується розпочати масштабний зимовий наступ на Росію, коли суворі умови завадять наземним атакам, заявив високопоставлений генерал.

Про це в інтерв’ю виданню The Independent заявив бригадний генерал Сергій Баранов, начальник військового підрозділу, який курирує безпілотні операції.

За його словами, окупований Крим і прикордонні райони Росії зазнають нових повітряних ударів. Цілями Києва будуть військові бази та інфраструктура.

Зараз дивляться

Сергій Баранов зазначив, що Україна хоче й надалі за допомогою безпілотників збільшити кількість ударів по російських цілях, як, наприклад, у Криму та західних районах РФ.

Нагадаємо, що Україна за допомогою ударних морських дронів атакувала російські військові кораблі, а за допомогою диверсантів атакувала авіабази в глибині Росії, знищивши дальній бомбардувальник Ту-22М і пошкодивши ще два літаки.

Видання зазначає, що нині Київ більше покладається на власне виробництво безпілотників, але й західна допомога значно розширює можливості ЗСУ. Наприклад, у травні цього року Велика Британія обіцяла передати Україні безпілотники з дальністю польоту до 200 км.

– Ми маємо намір використати досвід, накопичений за попередні роки, і застосувати безпілотники для завдання нищівного удару по окупантах, коли бойові дії будуть більш статичними [цієї зими], – заявив генерал Баранов.

За його словами, у нас є одні з найкращих і найдосвідченіших пілотів безпілотників у світі.

Минулої зими на фронті спостерігалося деяке затишшя, оскільки сніг і морози перешкоджали активному просуванню. А цього року переддень лютого може стати вирішальним, оскільки Україна завадить загарбникам перегрупуватися і зміцнити оборону.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

За словами генерала Баранова, Київ також очікує від Росії численних контратак, оскільки в останні тижні РФ береже свої ракети і безпілотники. У Генштабі неодноразово заявляли, що росіяни однозначно намагатимуться бити по нашій критичній інфраструктурі, щоб українці мерзли і сиділи без світла.

Джерело: Independent

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-05 09:47:50