Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Усі члени НАТО погодились, що Україна стане членом блоку – Столтенберг

Фото: Офіс президента

Союзники України мають зробити все, щоб вона вистояла у війні з російським агресором, саме тому усі члени НАТО погодилися, що Україна стане членом блоку.

Про це заявив генсек Організації Північноатлантичного договору Єнс Столтенберг на засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі Рамштайн у Брюсселі.

– Що міцнішою буде Україна на полі бою, то міцнішою буде її позиція за столом переговорів. Ми повинні зробити все, щоб історія себе не повторювала, тому усі члени блоку погодилися, що Україна стане членом НАТО, – пояснив він.

Зараз дивляться

Столтенберг нагадав, що на саміті у Вільнюсі передусім зняли потребу у ПДЧ (План дій щодо членства) та ввели програму, щоб досягти повної сумісності ЗСУ з силами НАТО.

– Крім того, Рада НАТО – Україна означає, що ми сидимо за одним столом як рівні. Ваша боротьба, Володимире, це наша боротьба. Ваша безпека – наша безпека, ваші цінності – наші цінності, – наголосив генсек блоку.

Перед Рамштайном Єнс Столтенберг заявив, що Путін готується знову використовувати зиму як зброю війни, тобто атакувати енергетичну інфраструктуру, тому важливо мобілізувати додаткові ресурси для підтримки України у вигляді систем ППО, артилерії та боєприпасів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-10-11 14:40:16