Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

В Україні створили захищену від РЕБ рацію Himera: армія РФ не може зламати

В Україні створили унікальну рацію, зв’язок якої не може глушити армія РФ. Радіостанція отримала назву Himera, і вона допомагає протистояти РЕБ.

Про технологічну новинку розповів глава Мінцифри Михайло Федоров. За словами чиновника, рація працює навіть під спробами заглушити або розшифрувати сигнал. Сама Himera може похвалитися автономністю до чотирьох днів.

Примітно, що рація також здатна допомагати знаходити наших воїнів, яким потрібна евакуація. Управління рацією здійснюється через додаток у смартфоні. На корпусі можна помітити, що екрана немає – лише отвори в корпусі для мікрофона, антена і кілька кнопок для навігації. Щоправда, про технічні можливості та про кількість випущених рацій поки що не повідомляють.

Зараз дивляться

– Переконаний, що незабаром на фронті буде ще більше таких рацій. Himera стала найкращим defense-tech стартапом ІТ Арени 2023 і отримала $10 тис. на масштабування та розвиток продукту, – заявив Федоров.

І поки в Україні розробляють гаджети для війни, у Meta показали смарт-окуляри для стримів у Facebook. За новинку попросять від $299, а в продаж незвичайний аксесуар надійде вже 17 жовтня.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-10-10 17:21:19