Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Україна та ще чотири країни домовилися спільно боротися з дезінформацією

У Варшаві 4 жовтня відбулося підписання медіарегуляторами пʼяти країн декларації про співпрацю у боротьбі з дезінформацією. Серед підписантів – Україна, Латвія, Литва, Польща та Румунія.

Йдеться, зокрема, про протидію впливу передусім російської пропаганди, яка, за словами голови Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Ольги Герасим’юк, побудована на викривленні реальності, може впливати на суспільство і бути ключовим інструментом в руках тих, хто прагне контролювати думки громадян.

– Дезінформація постійно пристосовується до нового інструментарію, якщо закривають певний канал її поширення. І покласти край таким мімікруючим медіа має стати нашим спільним обов’язком. З огляду на це створення такої єдиної платформи для ефективного об’єднання зусиль і ресурсів дуже важливе, – пояснила вона.

В рамках підписаної декларації країни проводитимуть спільні навчання громадян з виявлення, реагування та запобігання дезінформації, а також налагоджуватимуть співпрацю між європейськими і національними платформами фактчекінгу (це один з напрямків журналістського контролю).

Зараз дивляться

Документ укладено на невизначений термін із можливістю відкликання в будь-який час із попереднім повідомленням усіх підписантів.

Джерело: Нацрада України з питань телебачення та радіомовлення

Фото: Нацрада України з питань телебачення та радіомовлення

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-10-05 13:03:23