Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Угорщина пропонує зменшити новий пакет допомоги ЄС Україні

Прем´єр-міністр Угорщини Віктор Орбан виступив проти підтримки України і запропонував зменшити допомогу до €25 млрд, залишок може бути наданий пізніше.

Уряд Віктора Орбана вказав на низку проблем, зокрема, власну нездатність отримати доступ до критично важливих фондів ЄС через проблеми з верховенством права та корупцією. Крім того, він висловив думку, що сусідня Україна нібито недобре ставиться до етнічних угорців.

Джерело повідомляє, що за словами особи, яка ознайомлена з переговорами, ЄС може розблокувати майже €13 млрд фінансування для Угорщини у цьому році, що збігається зі спробами вплинути на Орбана, щоб той поступився.

Зараз дивляться

Програма допомоги для України є частиною перегляду довгострокового бюджету ЄС, який також включає додаткове фінансування загальною сумою €66 млрд. Європейська комісія, яка є виконавчим органом ЄС, сподівалася укласти угоду до кінця року.

Проте розбіжності в позиціях щодо загального перегляду бюджету ЄС, які можуть підірвати необхідну одноголосність для його ухвалення, ускладнили зусилля досягти своєчасного рішення.

Держави-члени повинні остаточно узгодити невирішені елементи пакету допомоги для України, включаючи роль національних урядів у нагляді за ним, гнучкість інструменту або розподіл грантів, гарантій і кредитів, додали учасники дискусії.

Угорщина є однією з країн, які закликають до посилення ролі держав-членів під час реалізації програми.

Нагадаємо, Угорщина не надаватиме підтримку Києву на міжнародній арені, доки не буде вирішено проблему дотримання прав етнічних угорців, які мешкають в Україні. Таку заяву зробив в угорському парламенті прем’єр цієї країни Віктор Орбан.

Джерело: Bloomberg

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-10-04 13:27:23