Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Лікарі розкажуть, коли краще для здоров’я і самопочуття приймати душ і який обрати – холодний чи гарячий

Одразу два практикуючих лікаря – терапевт і дерматолог – переконують, що вечірній душ більш корисний з багатьох точок зору.

Незалежно від того, чи починаєте ви свій день з холодного душу, який будить вас, чи віддаєте перевагу теплому і розслаблюючому душу наприкінці дня, ця процедура більшості приносить задоволення.

Проте медики запевняють, що одного задоволення мало, мусить бути ще й користь. Отож вони спробували з’ясувати, в який час душ приносить максимум користі і на коли його краще планувати у своєму повсякденному графіку.

Зараз дивляться

Хоча це в основному залежить від способу життя людини і її звичок, лікарі вказують рекомендований час для прийняття душу. А чи прийняти цю рекомендацію, кожен вирішує сам.

За словами терапевта Арагони Джузеппе, вечірній душ вважається кращим для підтримання чистоти і гарного нічного сну.

Лікарка переконана, що, приймаючи душ увечері, перед сном, ви можете розслабитися, зняти напругу від роботи або спортзалу і, зрештою, краще виспатися вночі.

– Після помірно гарячої води завжди почуваєш себе чистим і сонним, – каже Джузеппе.

Користь вечірнього душу лікарка аргументує ще й тим, що тіло і волосся збирають вдень алергени і подразники, що переносяться повітрям, особливо в літні місяці, а також піт.

Тому, якщо лягати спати, не прийнявши душ, вони перейдуть на простирадла, подушки і вам доведеться повторно забруднювати ними тіло наступної ночі.

Проте лікарка погоджується, що ранковий душ може допомогти оживити шкіру та стимулювати клітини крові.

Колегу підтримує і дерматологиня Саша Кор. Вона теж за вечірній душ.

– Вечірній душ видаляє всі забруднення, які накопичилися на вашій шкірі протягом дня – жир, бруд, піт, – говорить лікарка.

Обидві медикині підкреслюють, що рекомендується приймати душ тривалістю не більше 10 хвилин і помірної температури, щоб уникнути подразнення шкіри.

Використання занадто великої кількості гелю для душу  теж не бажане, бо цей засіб, навіть дуже якісний, може порушити нормальний баланс корисних бактерій, що мешкають на поверхні шкіри.

Джерело: Mirror

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-09-30 17:15:33