Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Наступ на Харків: Буданов розповів про “цікаву нараду” окупантів за два тижні до вторгнення

Фото: Офіс президента

Війська РФ на початку повномасштабного вторгнення планували швидко захопити Харків та не розраховували зустріти спротив у місті.

Подробиці про плани агресора розповів керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов в авторському документальному проєкті Дмитра Комарова Рік. Харківщина.

Вторгнення окупантів почалося з інтенсивних ракетно-артилерійських ударів по системі ППО. Колони ворога перетнули кордон і рухалися в напрямку Харкова.

Зараз дивляться

Як пояснив Буданов, агресор планував захопити місто швидко. Окупанти думали, що спротив чинитимуть “виключно якісь окремі люди зі зброєю”.

Керівник ГУР повідомив, що за два тижні до початку вторгнення військовослужбовці РФ провели чергову нараду, на якій обговорювалася підготовка.

– За два тижні до початку оцих усіх подій була одна цікава нарада, на якій вчергове почали дискусію, чи все готово. І почалася певна невпевненість, що там усі так уже й сильно чекають на російських вояків. І було порушено питання: А куди витрачалися кошти стільки років? На наступній нараді всі сказали: Знаєте, там усе готово, треба заходити, – розповів Буданов.

Він пояснив, що російські посадовці розікрали більшу частину коштів, які виділялися на підготовку повномасштабного вторгнення до України. А тому не хотіли звітувати і запевняли, що “все готово”.

– На інформаційну (підготовку, – Ред.) вони (кошти, – Ред.) десь ще йшли. На все інше – вибачте, – уточнив керівник ГУР.

Тим часом українці стали до зброї та стримали агресора, захистивши Харків.

Джерело: Документальний фільм Рік. Харківщина

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-09-30 14:24:10