Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Намагалася з’їсти хабар: ДБР затримало посадовців медкомісії, які вимагали гроші у військового

Працівники Державного бюро розслідувань разом з СБУ на гарячому затримали лікарів Самбірської міжрайонної медико-соціальної експертної комісії (МСЕК) та Турківської міської лікарні. Під час затримання одна з посадовиць намагалася їсти хабар. 

Як з’ясували слідчі, лікарі вищевказаних медзакладів вимагали хабар у військовослужбовця за встановлення другої групи інвалідності його батькові, що давало б змогу завершити службу. 

Голова Самбірської МСЕК, керівники лікарсько-консультативної комісії Турківської міської лікарні обіцяли оформити відповідні документи за $3,2 тис. 

Зараз дивляться

– Гроші зловмисники отримували трьома траншами. Під час передачі останньої суми правоохоронці затримали у місті Турка на гарячому заступницю голови лікарсько-консультативної комісії, – повідомили у ДБР. 

Як повідомили правоохоронці, під час затримання посадовиця намагалася позбутися грошей – з’їсти $100.  Однак їй завадили, а кошти вилучили. 

Затримані також інші учасники злочинної групи. 

Під час обшуків за місцем роботи та у помешканнях фігурантів вилучені документи та гроші – майже $30 тис., понад 10,6 тис., 37 тис. грн та 520 злотих.

Трьом посадовцям повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 368 ККУ).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

ДБР готує клопотання про обрання запобіжних заходів та усунення їх від виконання обов’язків.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-09-29 15:03:31