Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Домовленості з партнерами: Данілов запевнив, що ATACMS не застосовуватимуть по території РФ

Фото: Апарат РНБО

Збройні сили України в разі отримання від Сполучених Штатів далекобійних ракет ATACMS не застосовуватимуть їх для ударів по території РФ.

У цьому запевнив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов в інтерв’ю іспанській газеті ABC.

Він пояснив, що Україні дійсно потрібні ATACMS, але ці ракети будуть використовуватися виключно для захисту української території. Діють відповідні домовленості з партнерами щодо західної зброї.

Зараз дивляться

– Ми не використовуватимемо їх (ракети ATACMS, – Ред.) на території Росії, у нас є домовленості з цього питання з нашими партнерами, – наголосив Данілов.

Він додав, що Україна вражатиме військові об’єкти на території РФ лише зброєю власного виробництва. Йдеться про об’єкти, з яких “ледь не щодня ведуться обстріли наших дітей”.

Водночас Данілов зазначив, що наша держава не атакує цивільне населення РФ, як це робить країна-агресор.

– Ми не атакуємо школи чи дитячі садки, як це робить РФ. Якщо там (на російській території, – Ред.) і буде завдано удару, то виключно по військових цілях, – уточнив секретар РНБО.

ATACMS для України: що відомо

Київ не один місяць закликав Вашингтон надати далекобійні ракети ATACMS, здатні вражати цілі на відстані до 300 км.

Останнім часом у західних ЗМІ почала з’являтися неофіційна інформація, що США все ж нададуть Україні ATACMS, можливо якусь обмежену кількість ракет.

Повідомлялося, що президент США Джо Байден може схвалити відправлення версії ATACMS, оснащеної касетними бомбами, а не однією боєголовкою. У Білому домі цього офіційно не підтвердили.

Вашингтон не згадав про ATACMS в останньому пакеті військової допомоги для України на $325 млн.

Джерело: ABC

Джерело: РБК-Україна, Новое время

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-09-26 11:43:27