Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Зеленський запросив президента Кенії відвідати Україну

Фото: Офіс президента

Президент Володимир Зеленський запросив свого колегу з Кенії Вільяма Руто відвідати Україну у зручний час.

Про це повідомляє Офіс президента за результатами зустрічі двох лідерів на полях 78-ї сесії Генеральної асамблеї ООН у Нью-Йорку.

Володимир Зеленський подякував Кенії за підтримку суверенітету й територіальної цілісності України.

Зараз дивляться

– Дякую за підтримку наших людей і нашої країни. Хочу запросити вас і вашу команду відвідати Україну у зручний час. У нас є багато тем для обговорення. Для нас важлива підтримка в такий складний час війни, щоб бути сильними і чути ваші голоси підтримки, – сказав президент.

Лідери держав також обговорили підготовку до наступної зустрічі з реалізації Української формули миру на рівні радників. Також ішлося про підготовку до Глобального саміту миру на рівні лідерів держав.

Володимир Зеленський і Вільям Руто обговорили конкретні кроки зі створення зернових хабів у Кенії та важливість стабільного забезпечення регіону українською сільськогосподарською продукцією.

Глава української держави поінформував президента Кенії про функціонування альтернативного маршруту експорту українського зерна Чорним морем, а також про роботу над створенням інших експортних шляхів.

Зеленський і Руто обговорили питання безпекової співпраці між Україною та Кенією, додали в Офісі президента.

Нагадаємо, сьогодні, 19 вересня, у Нью-Йорку відбуваються дебати в межах 78-ї сесії Генеральної асамблеї ООН. Президент Володимир Зеленський уже встиг закликати до виключення Росії з Ради безпеки ООН, назвавши присутність у такому міжнародному органі країни-агресорки “соромом”.

Джерело: Офіс президента

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-09-19 20:53:21