Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Графіки знеструмлень готові, але відключення світла не плануються – Міненерго

В Міністерстві енергетики узгодили графіки відключень електроенергії на випадок масованих обстрілів Росією об’єктів енергетичної інфраструктури, але наразі планів щодо відключень світла немає.

Про це заявила заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук в ефірі національного телемарафону Єдині новини.

– По готовності генерації й розподільних мереж ми не плануємо відключень, не плануємо блекаутів. Але у нас є один великий виклик – це повторні атаки росіян на нашу енергосистему. Звичайно, ми їх очікуємо. За даними нашої і світової розвідки, росіяни планують продовжувати атаки на енергосистему, – заявила вона.

Зараз дивляться

Разом з тим, каже Гринчук, цьогоріч українські енергетики мають більше підготовки та розуміння щодо боротьби з наслідками масованих обстрілів. Крім того, небо України краще захищене системами ППО.

– Ми сподіваємося, що цього року нам вдасться бути більш готовими до атак і швидше відновлюватися, якщо все ж таки якісь пошкодження будуть. Ми не плануємо блекаутів і відключень, але операторами системи розподілу підготовлено графіки відключень, якщо раптом атаки росіян і пошкодження будуть такими, що нам доведеться впроваджувати ці графіки, – додала вона.

Раніше голова Укренерго казав, що магістральна мережа енергопостачання до зими практично готова. Разом з тим, триває збільшення запасу міцності, аби мати резерв в енергосистемі. Очільник Укренерго визнав, що масовані обстріли енергосистеми можуть змінити ситуацію, тому енергетики розглядають найгірші сценарії.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-09-17 01:15:38