Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Пентагон створив нову команду для моніторингу використання Україною допомоги США

Міноборони США створило в Україні нову команду для моніторингу американської допомоги Києву у сфері безпеки, оскільки все більше законодавців-республіканців закликають до посилення контролю за використанням цих коштів.

Про це повідомляє CNN.

Генеральний інспектор американського відомства повідомив, що високопоставлений представник США розпочав роботу в Україні наприкінці серпня, а до кінця вересня очікується прибуття додаткового персоналу.

Зараз дивляться

– Персонал, який базуватиметься в посольстві США в Києві, здійснюватиме моніторинг американської допомоги, яка з початку роботи адміністрації Байдена склала понад 43,7 мільярда доларів, – йдеться у повідомленні.

За словами речниці генінспектора Меган Рід, це буде перший випадок, коли співробітники інспекції перебуватимуть в Україні з моменту вторгнення Росії в лютому 2022 року.

Раніше у Міноборони України повідомили, що інспекція США, відповідальна за лінію матеріально-технічної допомоги, засвідчила відсутність претензій з боку американської сторони до обліку озброєння та військової техніки, наданих Україні для захисту від повномасштабної російської агресії.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-09-14 11:01:31