Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Дієтологи назвали три смачних продукти, які не дадуть заснути, якщо їх з’їсти у другій половині дня

Три продукти – шоколад, сир і чіпси, які ви з’їсте у другій половині дня, не дадуть вам заснути, якщо навіть приймете щось заспокійливе.

– Якщо вам складно заснути, можливо, варто пригадати, що ви їли протягом дня, – радить магістерка наук із понад 20-річним досвідом роботи у відділеннях невідкладної допомоги Шеріл Літгоу.

Вона стверджує, що іноді люди випробовують усі засоби для сну, які є на світі, але так і не можуть домогтися результату. А все тому, що в другій половині дня поласували одним із трьох улюблених продуктів.

Насамперед безсоння вам може забезпечити шоколад.

– Якщо у вас проблеми зі сном, це найгірший варіант. Причому, і чорний шоколад, і молочний мають схожу дію, – каже Літгоу.

Какао і кофеїн, як відомо, ефективні стимулятори.

Ще один продукт, який гарантує проблеми зі сном – це сир.

У твердому сирі міститься велика кількість тираміну – амінокислоти, яка підвищує гостроту сприйняття та пильність.

Якщо ви перед телевізором ласували улюбленими чіпсами – безсонна ніч теж буде забезпечена. У чіпсах багато солі, яка зневоднює організм і збільшує затримку води.

Шеріл Літгоу переконує, що, запам’ятавши цей перелік продуктів, і виключивши їх із раціону в другій половині дня, ви, нарешті, заснете, безтурботно.

Хоча медик все ж уточнює, що факторів, які сприяють безсонню, безліч, і вони можуть бути не пов’язані з їжею, яку ви їсте.

Джерело: Express

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-09-02 16:31:36