Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

В Україні з’явилися перші справи проти електросамокатників, направлені до суду

В Україні почали засуджувати самокатників за порушення ПДР. За останні роки притягнуто до кримінальної відповідальності чотирьох водіїв, в основному, за травмування пішоходів.

Так, з 2023 року водії електросамокатів визнані повноцінними учасниками дорожнього руху, проте поки що держава не затвердила спеціальні правила для цього виду транспорту.

За останні чотири роки щонайменше четверо водіїв електросамокатів були притягнуті до кримінальної відповідальності за порушення чинних на транспорті правил (ст. 291 КК України). У всіх випадках винуватців аварій покарали штрафами або позбавленням волі до двох років з умовним терміном, – інформує Опендатабот.

Наприклад, у квітні 2022 року вінничанин на орендованому самокаті травмував жінку. Вона переходила велосипедну доріжку і тротуар, отримавши тілесні ушкодження середньої тяжкості.

Водію електросамоката, який на момент аварії був неповнолітнім, присудили відшкодувати жінці вартість лікування (понад 108 тис. грн) і понад 50 тис. грн моральної шкоди.

Варто зазначити, що такі випадки ще поодинокі, здебільшого ДТП із самокатчиками кваліфікуються як адміністративні порушення. Окрім травмування пішоходів, водії цього транспорту також пошкоджують транспортні засоби та інше майно – у такому разі передбачено покарання у вигляді штрафу в розмірі 850 грн.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-08-31 09:52:36